Satsningen: Utbildar fler Saab-mekaniker

På den svenska marknaden finns idag cirka 200 000 exemplar av Saab 9-3 och 9-5 från modellåren 1998 till 2012.

Att serva och reparera Saab-bilar är följaktigen fortfarande en bra affär. Det finns ett stort behov av att rekrytera nya Saab-mekaniker på nya såväl som etablerade verkstäder, enligt företaget Orio, som ansvarar för lagerhållning, försäljning och distribution av Saab Original reservdelar samt tillbehör till alla auktoriserade Saab Service Centers.

Utbildningen är fullbokad

Mekanikerutbildningen – i Orios regi – startar i denna vecka och pågår under hela nästa vecka.

– Båda kurstillfällena är fullbokade. Det är fantastiskt roligt att våra verkstäder fortfarande investerar i både affären och sin personal, säger den utbildningsansvarige Michael Backman i ett pressmeddelande från Orio.

Kursen arrangeras i Orios utbildningslokal på Saab Bilmuseum i Trollhättan.

– I takt med att vi ökat tillgängligheten på Saab Originaldelar är trenden att ägarna behåller bilen längre och behovet av nya tekniker ökar, säger Jonas Tegström, vd på Orio.

Fortsatt stort behov

Orios utbildningsverksamhet startade 2004 med syfte att säkerställa en högkvalitativ produkt för alla som arbetar med Saabbilar.

Orio erbjuder även webbaserade kurser men ser lärarledda kurser som ett viktigt komplement.

– Vi är mycket glada över att intresset och behovet är fortsatt stort och att vi kan erbjuda våra verkstäder denna möjlighet att utbilda sin personal, säger Mikael Backman.

Orio har 270 anställda. Huvudkontoret ligger i Nyköping.

 

Sugen på ny bil? Se vad du får för din gamla här!

Lämna ett svar