Porsche planerar ny liten eldriven sportbil

Den mindre varianten av Mission E har redan fått namnet Pajun E inom Porsche-företaget, skriver den amerikanska motorsajten Carscoops.

Det var i juli i år som Porsche meddelade att lanseringen och produktionsstarten av Mission E Electric Sedan blivit uppskjuten. Modellen – med 600 hästkrafter och 50 mils räckvidd – planerades från början att gå i produktion före 2020.

Nu är det året 2020 som gäller för produktionsstarten. Det är därför som Porsche överväger att innan dess tillverka den mindre varianten Pajun E och låta den gå ut på marknaden först. Exakt när är inte offentliggjort.

Skalbar plattform för elbilar

Enligt Carscoops kommer Pajun E förmodligen att låna mycket av sin elektriska drivlina från den större Mission E. Arkitekturen på Mission E är skalbar vilket betyder att kan den även kan användas på andra modeller.

Den kommande Porsche Mission Electric E Sedan – i mellanstorlek – är tänkt att i första hand konkurrera med den amerikanska storsäljande elbilen Tesla S.

Den mindre varianten Pajun E skulle kunna tänkas konkurrera med den elektriska 3-serien som BMW förmodas hålla på att utveckla, enligt Carscoops.

Byta till elbil? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar