Porsche Macan Turbo – nu blir den snabbare

3,6 liters V6:an med dubbelturbo utvecklar nu 440 hästkrafter och accelererar från 0-100 kilometer i timmen på bara 4,4 sekunder. Toppfarten är 272 kilometer i timmen, en ökning med sex kilometer i timmen jämfört med Macan Turbo utan Performance Package.

Det maximala vridmomentet har ökat till 600 newtonmeter vilket innebär en ökning med 50 Nm och det finns tillgängligt över ett brett varvtalsområde mellan 1500 v/min och 4 500 v/min.

Det ökar också dragkraften. Med inställningen Sport Plus har accelerationstiden från 80 till 120 kilometer i timmen sänkts till 2,9 sekunder.

Bränsleförbrukningen ligger på mellan 9,4 och 9,7 liter per 100 kilometer beroende på val av däck.

Uppgraderat chassi

Det är inte bara motoreffekten som ger extra skjuts till mellanklass-suven Macan Turbo med Performance Package. Även nya bromsar, sänkt kaross, inställbart sportchassi, Sport Chrono-paket och sportavgassystem ingår i standardutrustningen, skriver Porsche i ett pressmeddelande.

Framtill sitter ventilerade bromsskivor med en diameter av 390 millimeter, 30 millimeter större än Macan Turbo utan Performance Package. Skivorna greppas av rödlackerade sexkolvs bromsok.

Med Sport Chrono-paketet går det att ytterligare höja Macan Turbos prestanda, enligt Porsche. I inställningen Sport Plus ska paketet se till att chassit, motorn och transmissionen är sportigt avstämda.

Den sjuväxlade PDK dubbelkopplingsväxellådan är nu inställd för att ge extremt kort reaktionstid, optimala växlingspunkter och ökat vridmoment under växlingen för maximal acceleration.

Skräddarsydda utrustningspaket

För att kundanpassa Macan Turbo med Performance Package erbjuds skräddarsydda utrustningspaket, som till exempel Turbo exteriörpaketet. I det ingår 21-tumsfälgar i 911 Turbo-design med svarta högglanslackerade ekrar, Led-strålkastare med PDSL Plus och andra svarta detaljer.

Med Turbo interiörpaketet följer svart skinninredning med Alcantara-detaljer, färgapplikationer på flera ställen samt kolfiberdetaljer, som exempelvis dörrinsteget med modellens logotyp upplyst i vitt.

Porsche Macan Turbo går att beställa från och med nu. Det gäller för köparna att ha en rätt tjock plånbok. Priset är 900 000 kronor.

Byta till nya Macan? Se vad du kan få för din nuvarande bil här

Lämna ett svar