Porsche inte skyldiga till Paul Walkers död

Paul Walker omkom i november 2013 när den Porsche Carrera GT han färdades i som passagerare kraschade. Olyckan väckte enorm uppmärksamhet och flera rättsprocesser har försökt att avhandla ansvarsfrågan, bland annat stämde Paul Walkers dotter Meadow den tyska biltillverkaren.

Walker satt fast i vraket

I stämningsansökan hävdade Meadow Walker att Porsche fuskat med säkerhetsfunktioner som kunde ha räddat hennes pappas liv. Bland annat framfördes åsikten att säkerhetsbältet var utformat på ett sätt som snarare skadade passagerarna i bilen, än skyddade dem. Det förklaras i stämningen med att Paul Walker satt fast i över en minut efter kraschen och omkom först när bilen började brinna.

Nu har ännu en process avgjorts. Snart efter olyckan lämnade hustrun till Roger Rodas, mannen som körde bilen, in en stämningsansökan. Kristine Rodas hävdade i den att Carrera GT saknade ett antal nödvändiga säkerhetsdetaljer. Hon hävdade också att anledningen till att olyckan var att bilens hjulupphängning kollapsade.

 

LÄS MER: Porsche: Walkers död var vännen Rodas fel

Porsche frias från misstankar

Det har diskuterats mycket hur fort Roger Rodas, av många ansedd som en mycket rutinerad förare, körde. Kristine Rodas har försökt göra gällande att hastigheten aldrig var över 87 km/h, något som Porsche avvisar. De hävdar att bilen kördes i minst 150 km/h på en 70-väg.

Nu har den amerikanska distriktsdomaren Philip S. Gutierrez slagit fast att Porsche inte kan dömas som ansvariga för olyckan.

– Det har inte framkommit några bevis för att dödsolyckan skulle vara ett resultat av något fel som begåtts av Porsche, säger han.

Flera andra rättsprocesser pågår fortfarande och de påverkas inte av det här domslutet.

Paul Walker sågs på filmduken för sista gången i filmen ”Fast & Furious 7”. Han blev 40 år gammal.

 

Ska du köpa ny bil? Här kan du se vad din gamla är värd!

Lämna ett svar