P-bolaget tvingas måla om rutorna

Det handlar framförallt om suvar och så kallade 4×4-bilar som blir allt fler i England och tar upp allt större plats på parkeringarna – vilket orsakar stora problem. Sedan 2014 har de parkeringsrelaterade olyckorna i England ökat med 35 procent och beräknas i år uppgå till nära 700 000 till antalet.

Kostnaderna för brittiska försäkringsbolag, när det gäller krockar på parkeringsplatser, uppgår till hela 16 miljarder kronor.

Största P-bolaget breddar rutorna

För att minska kollisionerna (och kostnaderna) har den största parkeringsleverantören i Storbritannien – National Car Parks (NCP) – därför beslutat att bredda en rad parkeringsplatser. Först ut är parkeringsområden i London, Manchester och Bournemouth, enligt BBC News.

– Vi tänker göra parkeringsplatser bredare där det är möjligt eftersom vi inser att fordonen växer i storlek, särskilt suvar, säger en talesperson för NCP till The Times.

Men det är ingen lätt uppgift att utföra. Enligt NCP gäller det att hitta en ”extremt fin balans” mellan behovet av större parkeringsutrymmen och behovet av att maximera antalet parkeringsplatser.

Många bilar är för långa

En standardparkeringsplats i Storbritannien är 4,8 meter lång och 2,4 meter bred. Men de senaste modellerna av exempelvis Audi Q7, Land Rover Discovery, BMW X5 och Mercedes S-Klass är alla längre än 4,8 meter. Även många av de mindre modellerna har ökat i storlek.

– Vissa förare känner att vissa parkeringsplatser är förbjudna områden för dem på grund av den stora bredden och längden på deras bilar, säger Scott Hamilton-Cooper, director of operations på försäkringsbolaget Accident Exchange (ett dotterbolag till Automotive och försäkringslösningar PLC).

 

LÄS MER: Därför ska du aldrig sno p-platsen från en Jeep – hämnden är ljuv!

Lämna ett svar