Nya Top Gear – här är den första trailern

Det var i mars förra året som den karismatiske programledaren i ”Top gear”, Jeremy Clarkson, fick sparken efter att ha misshandlat seriens producent Oisin Tymon. Anledningen till bråket var att Clarkson inte kunde få varm mat serverad på hotellet.

I samband med Jeremy Clarksons avsked hoppade även hans programledarkollegor James May och Richard Hammond av serien.

Inspelning kantad av problem

Kaptenen i den nya besättningen i ”Top Gear” är radioprofilen Chris Evans. Hans stora sidekick är skådespelaren Matt LeBlanc, mest känd från komediserien ”Vänner”.

Övriga som kommer att medverka regelbundet är biljournalisten Chris Harris, formel 1-personligheten Eddie Jordan, youtubeprofilen Rory Reid samt racingdrottningen Sabine Schmitz.

Inspelningen av den nya säsongen av ”Top Gear” har varit kantad av problem och samarbetssvårigheter. Flera personer i produktionen har hoppat av, bland andra den exekutiva producenten.

Sedan Chris Evans tog över programledarskapet ska det även ha blivit svårare att värva kända gäster till programmet än när Jeremy Clarkson höll i rodret.

Det har dessutom ryktats om att Chris Evans visat sig ha lätt för att bli åksjuk. Ingen bra egenskap för en programledare för en motorserie.

Premiär på BBC 8 maj

Det brittiska tv-bolaget BBC kommenterar ”Top Gear”-trailern så här:

”Damer och herrar, får vi presentera den första ´locktrailen´ för den nya säsongen av ´Top Gear´ I den kommer ni få se några av världens finaste körmaskiner. Från McLaren 675 LT och Ferrari Tdf, hela vägen ner till saker som Ariel Nomad. Det är även, hmmm..,ett par Reliant trehjulingar som kör från London till Blackpool. Varav en av dem gör det på egen ånga… Men det är även en hel del drifting, mycket däckrök, och Chris Evans lilla ”ögonblick” efter en ban-sekvens med Sabine Schmitz i Kalifornien. Allt vi kan säga är jordgubbar.”

Enligt planerna ska det första av de 16 avsnitten i den nya omgången av ”Top Gear” sändas på BBC den åttonde maj.

Byta bil i vår? Här kan du se vad du får för din gamla bil

Lämna ett svar