Felipe Nasr i Sauber: "Vi har inte farten"

Både Felipe Nasr och Marcus Ericsson hade svårt att konkurrera i F1-premiären i Australien.

Efter bra träningar hängde ingen av Sauber-bilarna med när det var dags för kval och race. Speciellt i racet syntes det att Sauber-teamet fick kämpa.

Inför säsongen berättade teamet att de gjort flera viktiga designförändringar på bilen och att de hoppades mycket på en ny motor från Ferrari. Men nu, redan inför Bahrain, erkänner Felipe Nasr att teamet har problem.

– Det fanns inte en chans att vi kunde ha slutat racet på poängplats, det var alldeles för långt fram vilket betyder att vi har mycket jobb att göra, säger Nasr om premiären i Australien till brittiska sajten Autosport.com.

Behövs snabba uppdateringar

Nasr hoppas att teamet snabbt ska förbättra bilen så att han och Marcus Ericsson har en reell chans på banan.

– Förhoppningsvis så kan vi uppdatera bilen snabbt. Det finns många områden som vi behöver förbättra eftersom vi saknar ren fart, säger Nasr.

Men brasilianaren inser att arbetet med den nya bilen kommer att ta tid.

– Inför Australien så hade jag inga förväntningar, jag visste att det skulle bli tufft. Jag tror också att det här kommer att ta några tävlingar.

Enligt Nasr handlar mycket om att teamet kom till Australien med bara ett par träningspass i bilen.

– Vi hade ingen tid att ställa in bilen på testerna i Barcelona. Det finns fortfarande saker som vi kan göra och förhoppningsvis kan vi göra den hemläxan, hitta lite prestanda i bilen och börja kämpa om platserna högre upp.

Teamet kämpar med finanserna

Felipe Nasr är också orolig för teamets finanser som bromsar utvecklingen på bilen.

– De andra teamen har uppenbarligen gjort större förbättringar. Vi har mycket att ta igen och på den finansiella sidan kämpar vi också. Men förhoppnings ska vi hinna ifatt, vi måste plocka fram mer prestanda i bilen, säger Nasr.

Bahrains Grand Prix körs kommande helg med de första träningspassen på fredag.

Byta bil i år? Här kan du se vad din gamla bil är värd

Lämna ett svar