Mustang svenskarnas sportbils-favorit

Nya Ford Mustang lanserades i en ny version förra året och den fick snabbt svenskarna i ett fast grepp. Under 2015 var Sverige det land i Europa där det köptes flest Ford Mustanger per capita.

Och populariteten håller alltså i sig även i år. Med sina totalt 112 sålda exemplar under januari till mars är Ford Mustang etta på topplistan över Sveriges mest sålda sportbilar – framför exempelvis Porshe 911.

– Våra handlare ser att många är nyfikna på Mustangen så vi är inte förvånade att det också syns i siffrorna, men det gör det ju inte mindre roligt, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige, och fortsätter:

– Mustangen är en otroligt bra bil, en 5-liters V8:a kostar under 400 000 svenska kronor, vilket är betydligt mindre än likvärdiga modeller hos flera av våra konkurrenter.

”Tuff bil i lyxförpackning”

Expressens motorredaktör Jan-Erik Berggren förutsåg den fina försäljningen av Ford Mustang i Sverige.

”En tuff bil i lyxförpackning. De få bilar som kommer hit kommer att säljas direkt”, skrev han i maj förra året efter att ha testat nya Ford Mustang. Dock ansåg han att den under skalet är mer glidarbil än sportbil.

Mustang säljer inte bara bra i Sverige. Under mars månad var det sportbilen som sålde bäst i Tyskland – trots stentuffa inhemska konkurrenter.

BILTEST: Så bra är nya Ford Mustang – vi sätter betyg

Säljs bara på flaggskeppsbutikerna

Ford Mustang säljs enbart vid Fords flaggskeppsbutiker – Ford Store. Det är ett nytt koncept för en större kundupplevelse, enligt Ford. Under 2015 öppnade fyra Ford Store-butiker i Sverige. Innan 2016 är över hoppas Ford ha kunnat öppna totalt tio svenska Ford Store-butiker.

Även andra nya Ford-modeller i prestandaklassen än Mustang har prisats och rosats under den senaste tiden. Ford Focus RS blev årets bil 2016 i branschtidningen Top Gear och nya Ford Fiesta hyllades av journalister och förare när den lanserades på bilsalongen i Genève i Schweiz i mars.

Sugen på en Mustang? Se vad du får för din gamla bil här

Lämna ett svar