Morrissey: Använd veganläder i bilarna

Brevet har den brittiska sångaren skickat till GM:s vd Mary T. Barra som en reaktion på den amerikanska djurrättsorganisationen PETA:s video där djurplågeri på boskapsrancher i Brasilien skildras. Dessa boskapsrancher levererar läder till GM, skriver sajten Autonews.

Här är några utdrag ur Morrisseys brev till Mary T. Barra:

”GM namnges i PETA:s video från boskapsrancher, där kor blir märkta i ansiktet, får elchocker och blir slagna innan de slaktas för att bli läderinredning för bilföretagen, inklusive ert.”

”Fler och fler människor väljer veganläder både för djurens skull och för miljön. Svindlande 51 procent av de globala växthusgaserna orsakas av djurhållning. Djurhudarna måste också behandlas med en giftig soppa av kemikalier.”

”Veganalternativ attraktivt för köparna”

”Med tanke på att Volt och Bolt marknadsförs till miljömedvetna köpare skulle detta veganalternativ göra dem mer attraktiva för fler personer.. Jag ser fram emot ditt svar.”

Detta är inte första gången Morrissey gör utspel för djurrättsorganisationen PETA:s räkning. Så sent som i höstas frontade han PETA:s nya tv-spel med temat djurrättsaktivism. Spelet går ut på att rädda kor, grisar och kycklingar från att slaktas av människor.

Bakgrundmusiken utgörs av popgruppen The Smiths ”Meat is murder”. Innan han blev soloartist var Morrissey sångare i The Smiths.

 

LÄS MER: Volvos toppchef går över till Audi

Lämna ett svar