Mercedes svar till Volvo – en tuffare E-klass

Om Volvo gick försiktigt fram när de byggde en tuffare version av V90 för att kalla den V90 CrossCountry så har Mercedes vågat betydligt mer.

Det är en riktig tuffing som döljer sig bakom namnet E-klass All-Terrain. Namnet påminner förstås om den kanske allra största rivalen Audi Allroad och Mercedes visar med modellen att de tänker sträcka ut sitt modellprogram så mycket som det bara går – åt alla håll.

Självklart får modellen Mercedes beprövade fyrhjulsdrift 4Matic och luftfjädringen gör att du kan få en markfrigång 121 till 156 mm.

Har inspirerats av märkets breda suv-program

När designavdelningen ritat om sin vanliga E-klasskombi så har de inspirerats av märkets breda suv-program. Det märks inte minst i grillen och på stötfångarna.

De tydliga suv-detaljerna på sidan av bilen är också mer framträdande än på till exempel Volvos V90 CC.

Interiören har gjorts om med andra material än i vanliga E-klass. Det mesta känns förstås igen och E-klass har kört ifrån många konkurrenter vad gäller interiör och instrumentering tack vare sin stora läckra bildskärm över hela instrumentbrädan.

Dieselmotor på 194 hästkrafter

All-Terrain lanseras med en dieselmotor på 194 hästkrafter, 220d, men det ska också komma en sexcylindrig diesel inom kort. Växellådan är Mercedes niostegade G-Tronic.

Mercedes plockar in sitt Dynamic Select som låter dig välja mellan fem olika körprogram. Körprogrammen reglerar motorstyrning, gasrespons, styrning, fjädring och växellåda. I All-Terrain blir det också ett speciellt off-road-läge, kallat All-Terrain, bland körprogrammen för bästa prestanda på besvärligt underlag. Luftfjädringen lyfter då upp bilen upp till 20 mm i hastigheter upp till 35 km/tim.

E-klass All-Terrain är 29 mm högre än en vanlig E-klass kombi där 14 mm är tack vare större hjul och 15 mm är den vanliga högre körpositionen.

De första testkörningarna av bilen sker i december men säljstart dröjer tills våren 2017.

LÄS OCKSÅ:

Lämna ett svar