McLaren släpper ny version av klassiska superbilen

McLaren F1 har kallats den ultimata superbilen. Med en mittmonterad V12:a på 618 hästkrafter från BMW har bilen en toppfart på cirka 380 kilometer i timmen och var länge världens snabbaste serietillverkade bil.

Den är mycket sällsynt och kostar skjortan, så därför kan det vara dags att börja spara redan nu – för snart är det dags igen.

 LÄS MER: Här är världens snabbaste elbil

”Snabbaste GT-bilen någonsin”

Om två år släpps nämligen en ny modell som en hyllning till den klassiska superbilen från 1992.

Enligt Autocar kommer den vara utrustad med en 3,8 liters-dubbelturbo V8-motor på över 700 hästkrafter. Topphastigheten ska ligga på minst 200 miles per hour, det vill säga 322 kilometer i timmen, och bilen kommer precis som sin förlaga vara utrustad med tre säten.

Enligt sajten är målet för bilen som de kallar en hyper-GT att ”göra den snabbaste GT-bilen någonsin, till skillnad från en super-sportbil som jagar prestanda”.

Den ska med andra ord fungera bra att använda till annat än rena sportändamål.

– Resultatet kommer att bli den mest utsökta och lyxiga vägbil som McLaren någonsin tillverkat, säger en källa till Autocar.

Priset då? Det uppges landa på motsvarande 26 miljoner kronor. 

Blir mMittstyrd

Interiören kommer att vara skräddarsydd och blanda den traditionella F1-stilen med modern teknologi.

Förarsätet är fortfarande placerat i mitten och kunderna kommer att kunna skräddarsy sina egna bilar vilket kommer att göra varje exemplar unikt.

– Bilen kommer ta McLarens nuvarande språk in till en helt ny arena. Det finns mycket som pekar på den gamla F1-bilen men detta är ingen retrobil. Den är relevant för modern tid, säger källan till Autocar.

För mer än tio år sedan blev McLarens F1-bil utsedd till den bästa bilen i nio kategorier.

 Sugen på en fräckare bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar