Extremt ovanliga bilen säljs – det är den värd

Maserati MC12 byggdes 2004-2005 och är baserad på Ferrari Enzo som byggdes två år tidigare.

Maseratin är betydligt ovanligare – med 50 producerade exemplar mot Ferrarins 499. Men nu har du chansen att bli ägare till den eftertraktade samlarbilen. 

 LÄS MER: Kolla! En begagnad Ferrari F12 Berlinetta till vrakpris

Till salu i Kanada

I Calgary, Kanada, på bilförsäljningssajten Hemmings så är den nämligen till salu för ”bara” 16,7 miljoner kronor, vilket faktiskt är mindre än man brukar få betala för Ferraris motsvarighet. Enligt Carscoops finns det två Enzo till salu i USA för 23 respektive 29 miljoner kronor.

Maserati MC12 har samma V12-motor på 6.0 liter, som i det här fallet uppges producera smått galna 840 hästkrafter med ett vridmoment på 780 newtonmeter.

0-100 km/h görs på cirka 3,2 sekunder, 0-200 km/h på 9,0 sekunder och 0-300 km/h på 19 sekunder. 

Men trots att både prestandan och utseendet går i linje med något som hör hemma på banan är bilen helt laglig att köra på vägen.

 LÄS MER: Mitsubishi Space Star – buller, vingel, skak

Släpper suven Levante

Tidigare i år presenterade Maserati första suv Levante.

Det har ryktats om det italienska bilmärkets suv i flera år. Redan 2003 visades den första konceptbilen, kallad Kubang, upp på bilsalongen i Detroit, USA. Kubang återkom även 2011. Men i februari i år blev alltså suven blivit helt officiell.

Maserati Levante har adaptiv luftfjädring som kan sättas i flera lägen för sportigare utformning. Vidare finns åttastegad automatlåda samt fyrhjulsdrift med systemet Q4, som hos ”syskonmärket” Alfa Romeo, dock inte att förväxlas med Audis Q4.

Maserati Levante byggs i Mirafiorifabriken i den norditalienska staden Turin och lanseringen i Europa blir längre fram i vår.

Maserati hoppas att Maserati Levante ska kunna vända på försäljningssiffrorna och även kunna konkurrera med Porsche om kunderna.

 Sugen på en fräsigare bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar