Litade blint på GPS – körde rakt ned i sjön

Sikten var usel när den 23-åriga kvinnan körde sin bil, en röd Toyota Yaris. Det var mörkt, dimmigt och regnigt när hon färdades i kanadensiska Tobermory. Hon följde en rutt i sin GPS för att hitta vägen – men någonting gick fel.

Plötsligt körde hon nämligen ner mot en sjösättningsplats för båtar i Little Tub Harbour och hamnade i vattnet.

Polisen Katrina Rubinstein-Gilbert bekräftar för torontosun.com att vädret var dåligt och berättar hur bilen till slut sjösattes i hamnen.

”Inte som Dukes of Hazzard”

– Det var ju ingen flygtur, inte som ”Dukes of Hazzard”. Hon körde helt enkelt på vägen som leder ner till sjösättningsplatsen och plumsade plötsligt i vattnet, säger hon.

Rubinstein-Gilbert berättar också för torontosun.com att bilen höll sig flytande tillräckligt länge för att den 23-åriga kvinnan skulle hinna veva ner sidorutan, ta sin handväska och simma de 30 metrarna till land.

När hon väl hade fast mark under fötterna promenerade hon till ett närliggande hotell och kontaktade polisen.

Hoppsan: Bilisternas 11 klantigaste misstag

Mår bra – men tyckte det var pinsamt

Bilen sjönk efter en stund och räddningstjänsten sände ut en varning där man instruerade båtar att inte närma sig upptagningsplatsen, eftersom de fanns en risk att de skulle kunna skadas om de körde på den sjösatta Toyotan. Bilen kunde bärgas ur vattnet dagen efter och båtarna fick återigen tillträde.

Den 23-åriga kvinnan klarade sig undan helt utan skador.

– Hon mår bra. Självklart tycker hon att det är lite pinsamt, men hon är vid gott mod, berättar Katrina Rubinstein-Gilbert för torontosun.com.

Byta bil i vår? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar