Lennart är världens äldste Mustang-ägare

Ford har undersökt om det finns någon äldre Mustang-ägare i världen. Slutsatsen är att det inte gör det. Den 97-åriga stockholmaren är unik.

Detta var inte Lennart Ribrings första Mustangköp. Redan när han var i 35-årsåldern köpte han sin första Ford Mustang. Kärleken till Fords muskelbil har bestått.

– Jag har aldrig tänkt på någon annan bil sedan dess. Den första känslan var att man kunde köra fort – man kände sig lite mer som kung på vägen, säger han, i ett pressmeddelande från Ford.

Lennart Ribring märker flera skillnader mellan den Mustang han köpte som ung och den Mustang han köpte tidigare i år. Bland annat när det gäller förarplatsens utformning.

– I den gamla Mustangen körde man nästan liggande. Här sitter man mer upprätt och det blir lite annorlunda när man ser framåt.

BILDER: Se extrema -65 Mustangen ”Vicious” med 1000 hk

Inga hinder – trots hög ålder

Inte nog med att Lennart Ribring har en brinnande passion för Ford Mustang. Han är dessutom en mycket kompetent bilförare som kan tygla Mustangen utan några som helst hinder trots sin höga ålder, enligt sonen Mikael Ribring.

– Han ser bra, han har bra reaktionsförmåga och kör med en väldig rutin som många andra inte kan mäta sig med, säger Mikael Ribring till Ford.

Hos Ford Sverige har nyheten om den nygamla Mustang-kunden Lennart Ribring tagit sig långt utanför Sveriges gränser.

– Vi blev mycket glada när vi hörde om Lennart och vi vet att våra kollegor runtom i världen gärna hyllar lite udda bilköp som detta. När vi informerade vårt huvudkontor i Tyskland ville det genast skicka ett kamerateam för att träffa Lennart och dokumentera nyheten för att sedan kunna sprida den till alla delar av världen, säger Erik Lindham, informationschef på Ford.

Den biten – att filma Lennart i sin nya 5-liters Ford Mustang V8 – tog Ford i Sverige hand om.


Lennart Ribring och hans nya Mustang.

Foto: Ford

Lämna ett svar