Krossar vindrutan på en McLaren – får springa för sitt liv

Händelsen inträffade i Denver, USA.

Paul Gonzo, som han heter enligt sin youtubekanal, var ute för att filma en solnedgång när en McLaren MP4-12C kom körandes.

Bilen stannade inte vid stoppskylten och efter att passageraren skrikit något åt en förbipasserande skateboardåkare brast det för honom: han tog sin skateboard och krossade vindrutan på superbilen.

Sedermera sprang han från platsen med passageraren hack i häl och allt fångades på film.

 LÄS MER: Otäcka kraschen fångas på film

”Hörde bara SMASH!”

Det är oklart om passageraren kom ifatt skateboardåkaren och vad som i så fall hände med honom.

”Passageraren i McLaren-bilen skrek något åt honom och plötsligt så hörde jag bara SMASH! Vindrutan var totalkrossad”, skriver Paul Gonzo i videobeskrivningen på sin youtubekanal.

”Ungen sprang i väg och passageraren sprang efter honom. Ingen aning vad som hände senare efter att bilen körde i väg. Jag antar att lärdomen är att inte köra vid stoppskyltar!”

 LÄS MER: McLaren släpper ny version av klassiska superbilen

”Banbrytande sportbil”

Bilen, McLaren MP4-12C, lanserades 2011. Den har en V8-motor på 3,8 liter som med dubbla turboaggregat ger 608 hästkrafter och 600 newtonmeter. Tillsammans med den sjustegade dubbelkopplingslådan ger det bilen en toppfart på 300 km/h och en prislapp på ungefär 1,8 miljoner kronor.

Det tog McLaren drygt fem år att utveckla bilen med det krångliga namnet. De första bilderna släpptes redan hösten 2009 men den fysiska premiären dröjde till Goodwood Festival of Speed sommaren 2010.

– Under fem år har MP4-12C utvecklats från ett koncept som vi tagit fram i vår egen formel 1-simulator, till att bli en banbrytande högpresterande sportbil som erbjuder unik teknik och enastående dynamiska prestanda, sa den dåvarande Vd:n för McLaren Automotives Antony Sheriff.

 Sugen på en snabbare bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar