Harley-Davidsson ska lansera eldriven mc

För ett par år sedan presenterade Harley-Davidson sin första elektriska motorcykel – en fullt körbar prototyp under namnet ”LiveWire”. Omkring 40 exemplar har byggts och Harley-Davidson lät journalister från hela världen provköra den elektriska maskinen under förra året.

LiveWire väger in på 210 kilo, har en maxeffekt på 74 hästkrafter och en toppfart på 148 kilometer i timmen. Räckvidden på en laddning är 85 kilometer – åtminstone i teorin.

Expert: Framtidens mc har tre hjul

Ska tillverkas inom fem år

H-D har låtit tusentals mc-förare provköra prototypen, responsen har varit ”överväldigande positiv”, enligt Ken Ostermann, global marknadschef på Harley-Davidson. Och nu har en serieproducerad elektrisk H-D fått grönt ljus.

”Harley-Davidson kommer att tillverka en elektrisk motorcykel inom fem år”, säger en av H-D:s toppchefer, Sean Cummings, till Milwaukee Business Journal.

Motorcykeln kommer att hamna ljusår från den klassiska H-D:n med kubikstinna motorer och öronbedövande smatter från öppna pipor.

Och det är meningen.

Harleys genomsnittskund är omkring femtio år gammal och H-D vill locka yngre kunder med den nya tysta – och miljövänliga hojen.

Funderar på att sälja bilen? Se vad du kan få för den här

Lämna ett svar