Här är Volvos nya storsäljare – V90 CC

Så här ser den ut. Volvos omtalade CrossCountry-version av nya V90. Det mesta av tekniken är förstås hämtade från vanliga V90 med Volvos prisade säkerhet och de omvittnat fina köregenskaperna.
Motoralternativen och växellådorna är också hämtade från V90-programmet men det är när det här skrivs inte klart med några priser för den svenska marknaden. Vi vet heller inte något om hur hög bilen är och alltså hur mycket Volvo tagit i när det kommer till markfrigången.
Det vi kan se på bilderna är att Volvo går försiktigt fram när det gäller designen. Plastdetaljerna på sidorna är nedtonade jämfört med tidigare V70 CC men vi känner igen CC-stuket på fronten och hasplåten både bak och fram.

Ska rädda försäljningen i vinter

Audi A4 och A6 Allroad samt Passat Alltrack och bilar som Subaru Outback säljer bra i Sverige och Volvo hoppas at CC-versionen ska ge en bra injektion till 90-försäljningen i vinter. Det behövs för att Volvo ska kunna bromsa VW:s fina framfart med ökad marknadsandel.
Volvo har som strategi att hålla minst 20 procents marknadsandel i Sverige och i år är det en kamp på grund av modellbytet från 70- till 90-bilarna.
V90 CC är vad vi vet den sista i raden av 90-bilar men Volvo umgås med planer på att bygga en riktigt snygg coupé, kanske till och med en coupé-version av XC90.

Sugen på nya V90? Se vad du kan få för din nuvarande bil här

Lämna ett svar