Här är nya Land Rover Discovery

Det är jakten på lägre CO2-utsläpp och bränsleförbrukning som får Jaguar/Land Rover att tänka gällande motorerna till nya Discovery.

Den tvålitersdiesel som företaget tidigare monterat i Rang Rover Evoque samt Jaguar-modellerna XE, XF och F-Pace ska också erbjudas till Discovery.

Enligt Land Rover ska nya Discovery ”omdefiniera begreppet stor suv” och bilen blir en direkt konkurrent till bland andra Volvo XC90 och Audi Q7.

Land Rover har inte bekräftat att de ska erbjuda en bil med en tvålitersdiesel men bilen har synts ute på testvägarna i England och i dagens modell erbjuds endast en stor V6-diesel med relativt hög förbrukning.

Sänkt vikt med ny plattform

Precis som för de nya Jaguar-modellerna handlar det mycket om att sänka vikten för Land Rover och Range Rover och den nu sjusitsiga Discovery väntas använda samma plattform som tidigare Range Rover och Range Rover Sport arbetat med.

Nya Discovery har synts på testvägar i Kina och enligt biltidningar i Kina ska bilen byggas i JLR-fabriken i Changshu, norr om Shanghai. Där byggs sedan tidigare Evoque och Discovery Sport.

Det spekuleras i kommande finesser i Discovery och en finess kan vara en kamera som tar bild på området omedelbart framför bilen och visar den på vindrutan via head-up-display.

Nya Discovery ska också säljas i USA men där blir det inte fråga om någon dieselmotor.

Byta till Land Rover? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar