Avslöjad: Här är nya Audi A5 Sportback

Det är flera, nya designval som avslöjas hos Audi när den nya modellen A5 (och S5) Sportback dyker upp så här strax innan huvudlanseringen i Paris, enligt carscoops.

Visst, en del påminner modellen förstås om Coupén som visades upp för några månader sedan. Grillen och fronten är delvis densamma.

Men jämfört med den utgående modellen så syns stora förändringar kring strålkastarna och huven. Även bilens sidor och bak har fått sig en rejäl ansiktslyftning.

A5 Sportback bygger på samma grundplatta som Audi A5 Coupé men avståndet mellan hjulen har förlängts till drygt 282 centimeter, vilket ger bättre plats för benen i baksätet.

Samma motorer som i Coupén

När det gäller motoralternativ så är det samma som för Coupén: två TFSI- och tre TDI-motorer som utvecklar mellan 190 och 286 hästkrafter.

Det nya quattro-systemet med ultrateknik finns tillgängligt och för närvarande är det kombinerat med de fyrcylindriga TFSI- och TDI-motorerna med manuell växellåda.

Bagageutrymmet sväljer 480 liter, vilket Audi hävdar är bäst i klassen.

En nyhet är den adaptiva farthållarens Stop&Go-system. I långsam trafik, upp till 65 km/h, så kan bilen själv bromsa och accelerera. På bra vägar ska den till och med kunna ta kontroll över styrningen.

Sugen på nya Audi A5 Sportback? Se vad du kan få för din nuvarande bil här

Lämna ett svar