Här är nya Kia Rio

Tuffheten skapas genom kantigare linjer och rakare hållning. Motorhuven har förlängts vilket skapar en rakare linjeföring. Vindrutan är mer upprättstående vilket, enligt Kia, ger en mer självsäker och balanserad hållning.

Vidare har ytterbackspeglarna flyttat upp till de främre sidorutorna. Den placeringen innebär att de små trekantiga fönsterytorna, som dagens generation Kia Rio bär på, försvinner.

Instrumentbrädan blir slankare än idag. Ventilationsutblåsen är också nya liksom dörrsidorna. Vilka material de kommer att bestå av är ännu inte känt.

Världspremiär på bilsalongen i Paris

Kia Rio är Kias mest säljande av samtliga modeller. Förra året såldes närmare en halv miljoner exemplar världen över. Den första generationens Kia Rio kom 1999. Trean kom ut på marknaden hösten 2011. Nu, fem år senare, är det alltså dags för den fjärde generationen att presenteras.

29 september på bilsalongen i Paris kommer Kia att släppa vilka fakta och nyheter som gäller för sin viktigaste modell. Att förväntningarna är höga på nya Kia Rio råder det inget tvivel om. Det gäller för Kia att hålla uppe försäljningsvolymen som de tidigare generationerna skapat.

Enligt den amerikanska motorsajten Carscoops kommer nya Kia Rio att erbjudas i både tre-, fyr- och femdörrars halvkombikaross. Framdrivningen kommer sannolikt att komma från en rad tre- och fyrcylindriga motorer.

Produktionsstarten av nya Kia Rio kommer enligt planerna att ske i slutet av detta år. Lanseringen i Europa planeras till våren 2017.

Nya Kia Rio förväntas framförallt konkurrera med Ford Fiesta och Volkswagen Polo.

 

Sugen på att byta bil? Se vad du kan få för din nuvarande bil här

Lämna ett svar