Här är McLarens nya kolfiberdröm

McLaren är experter på att bygga specialversioner av sina bilar. Till exempel byggde man för ett par år sedan en 650S som på utsidan kläddes nästan helt i kolfiber och fick splitter nya luftintag, sideblades, motorkåpa och diffusor i materialet. Även på insidan passade man på att klämma in skalstolar i det svarta lättviktsmaterialet.

Nu är McLaren i gång igen och det är deras avdelning ”Special Operations” som står för härligheten.

De har satt verktygen i supersnabba McLaren 675LT Spider och har skapat McLaren 675LT Spider Carbon Series. Och här snackar vi kolfiber – jättemycket kolfiber.

10 begagnade lyxbilar som är förvånansvärt billiga

40 procent mer kolfiber än standard

Bilen lär ha cirka 40 procent mer kolfiber i panelerna än vanliga 675 LT. Vingar, kjolar, stötfångare, diffusor är också tillverkade i kolfiber. Och det bästa av allt: Bilarna blir bara klarlackade så det går att se mönstret i materialet ordentligt.

Förutom de nya lättviktsdetaljerna handlar

Under kolfiberytan är specialversionen en vanlig 675LT Spider. Det betyder en 3,8-liters V8 med dubbelturbo som ger 675 hästkrafter. Det räcker för en acceleration från 0–100 km/h på 2,9 sekunder. Toppfarten avges till på 330 km/h.

Exakt hur mycket en McLaren 675LT Spider Carbon Series kostar att köpa är inte relevant – de 25 bilar som byggs är sedan länge sålda.

Ska du sälja bilen? Se vad du kan få för den här

Lämna ett svar