Kia lanserar lyxbil – kommer nästa år

Under de senaste åren har förekommit många spekulationer kring en stor lyxig sedan från den koreanska biltillverkaren Kia. Och det hela startade med konceptbilen GT 2011. Sedan dess har vi har sett spionbilder på testbilar som skulle kunna bekräfta teorierna om att Kia siktar på att göra en inbrytning i de lite tjusigare delarna av bilmarknaden.

Nu får vi plötsligt lite mer riktig information från en initierad källa. Det är chefen för Kia i Australien som i en intervju med bilmagasinet Motoring bekräftar att det är en stor bakhjulsdriven sedan på gång.

10 begagnade lyxbilar som är förvånansvärt billiga

Ska stå klar under nästa år

Modellen ska enligt Damien Meredith vara klar redan under det tredje kvartalet nästa år. Nu går den under kodnamnet CK, men kan enligt Motoring komma att kallas ”Stinger” när den väl sätts i produktion.

Grundpriset i Australien förväntas hamna någonstans kring motsvarande 250 000 kronor. Lyxigare och dyrare versioner ska också komma, till exempel avslöjar Motoring att modellen ska säljas med en twin-turbosexa på 360 hästkrafter. Den bilen ska i Australien gå att köpa för motsvarande 310 000 kronor i grundutförande.

Kia-chefen tar dock död på ryktet om att CK – eller Stinger – kommer med V8-motor. Men i intervjun med Motoring har han svårt att dölja sin entusiasm för modellanseringen.

– Vi kan knappt bärga oss, säger han.

Funderar du på en Kia? Se vad du kan få för din bil om du säljer den i dag

Lämna ett svar