Googles nya idé: Flugpapper för människor

Det handlar om att suga fast en påkörd person på motorhuven för att minska risken för följdskador. Och snart kan Googles självkörande bilar utrustas med ett slags klister på motorhuven, ungefär som flugpapper.

Flugpappersklistret ska se till att den påkörde personen inte slungas i gatan eller åt sidan alternativt blir påkörd av en annan bil, utan stannar kvar på motorhuven. Det gör att risken för svåra skador blir mindre.

Google har fått patent för metoden, enligt den amerikanska tidningen San José Mercury News.

Patentet beskriver en ”äggskalsliknande” beläggning som omedelbart kan fånga upp en påkörd person. När en person träffas av bilen går det skyddande yttre lagret sönder och den klibbiga beläggningen blottas.

Cykla till jobbet på bussen: Ny spinning-busslinje lanseras

”En del idéer blir verklighet – andra inte”

Förutom på motorhuven kommer flugpappersklistret även att finnas på de främre stötfångarna samt sidopanelerna. Detta för att maximera ”upptagningsområdet” för en påkörd person.

Den vidhäftande beläggningen är framförallt tänkt för att användas på förarlösa bilar.

Företrädare för Google betonade att det inte finns någon garanti för att metoden kommer att kunna användas.

– Vi har patent på en mängd olika idéer. En del av dessa idéer mognar senare till verkliga produkter och tjänster – andra inte, som en Google-representant uttryckte det, för San José Mercury News.

Men det hela visar på Googles lite galna och ”utanför ramarna”-sätt att tänka.

Sugen på att byta bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar