Folk-elbil från VW ska krossa konkurrensen

Volkswagen gör alltså en helomvändning efter dieselskandalen genom att inleda en stor elbils-satsning. Målet är att sälja en miljon elbilar 2025.

”Den eldrivna konceptbilen markerar Volkswagens inträde i en ny era. Den produktionsklara versionen, som kommer att följa, blir den första Volkswagen på marknaden som baseras på den nya modulära plattformen för elektriska fordon – MEB”, skriver Volkswagen i ett pressmeddelande.

Enligt Volkswagen är målet med elbilen att den ska bli prisvärd och erbjuda en tillräckligt lång räckvidd för att passa de flesta bilköpare.

Den tyska biltillverkaren satsar på en räckvidd av minst 40 mil och som mest upp mot 60 mil. Laddningen ska ta cirka 15 minuter.

Liten som Golf – lastar som Passat

Den nya elbilen kommer inte att byggas i några revolutionerande tekniker. Det blir ingen kolfiberteknik för att hålla vikten nere, som i BMW i3, utan främst stål.

– Byggandet kommer att vara detsamma som idag, säger Christian Senger, som ansvarar för elbilsprojektet på Volkswagen, till den brittiska motorsajten Autocar.

Storleksmässigt blir elbilen ungefär lika stor som en Golf på utsidan, men betydligt rymligare på insidan – i klass med Passat. Det beror på att elbilen använder den flexibla och nyutvecklade plattformen MEB, som ska ligga till grund för flera elbilar från Volkswagen.

Dessutom tar eldrivlinan mycket mindre plats än drivlinan i en förbränningsmotor.

Bilen kommer att packas med teknik, inklusive en 24-timmars internet-anslutning och en kontinuerlig länk till en Volkswagen App Store, enligt motorsajten Autocar.

Volkswagens nya elbil ska börja säljas 2019.

Byta till elbil? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar