Det här ska bli Fiats självkörande bil

Fiat/Chrysler har länge letar efter en partner för att komma över kunskap för självkörande bilar. Och Google har på sin kant letat efter en partner för att bygga bilar runt den teknik som utvecklats. Google har också både uppvaktat och uppvaktats av etablerade biltillverkare.

Och nu kan ett betydande avtal vara på väg att bli verklighet. Affärstidningen Wall Street Journal rapporterar att Alphabet – som äger Google – förhandlar med Fiat/Chrysler. Även nyhetsbyrån Reuters har rapporterat att ett avtal mellan Alphabet och Google kan presenteras inom ett par dagar.

LÄS MER: Volvo sågar Teslas autopilot

Google i förhandlingar med Fiat

Om partnerskapet blir verklighet ska familjebilen Chrysler Pacifica bli den bil som först för tekniken från Google. Enligt Wall Street Journal har Alphabet ambitionen att bli en underleverantör till bilbranschen snarare än att bygga upp en helt egen tillverkning av bilar.

Nyhetsbyrån Bloomberg har rapporterat att Alphabet förhandlat med General Motors men att de två giganterna inte ska ha kommit överens.

Google har i flera år testat teknik för självkörande bilar och företaget har värvat bilkunnig personal från flera bilföretag och från olika teknikföretag i Kalifornien.

Varken Fiat/Chrysler eller Alphabet/Google har velat kommentera uppgifterna. Blir alliansen verklighet så kommer månader av spekulationer om Googles bilplaner att få ett svar. Alliansen kommer i ett slag också att ta Fiat/Chrysler från sistaplatsen i teknikracet till att ligga i täten då flera andra biltillverkare kämpar med egen utveckling av självkörande bilar.

Byta till modernare bil? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar