Charge Amps kan få fint pris

Ni känner säkert igen Charge Amps från ett par tidigare artiklar på ALLT OM BILAR-sajten. Vi har tidigare både presenterat företaget, dess vd Charlotte Eisner, och testat deras laddkabel..

Nu finns Charge Amps med i tidningen Veckans Affärers stora tävling Årets Superstartup 2016. Där gör nio nya och spännande företag upp om den prestigefyllda utmärkelsen. Analytiker och experter har sagt att bland de här nio företagen kan nästa stora svenska industri- och exportföretag finnas.

Företagen ska presentera sig själva inför en jury och Charge Amps vd Charlotte Eisner slipar som bäst på sin presentation.

– Vi ser oss som vinnare bara genom att vara nominerade. Men självklart har vi en plats på den här listan. Vi vet varför vi har tagit oss an uppgiften, det är nu eller aldrig som vi har chans att rädda hem planeten, säger Charlotte Eisner som brinner för de att de laddbara bilarna ska minska vårt fossilberoende.

LISTA: Vårens 12 bästa bilköp

Säljer kablar och boxar i 26 länder

Charge Amps är det enda företaget bland de nio som har en koppling till bilbranschen. Och nomineringen kommer i en tid när allt fler pratar allt mer om laddbara fordon.

– Det har hänt väldigt mycket den senaste tiden och vi har flera spännande samarbeten på gång. Vi ser ett väldigt stort intresse för våra produkter och våra tjänster.

Charge Amps grundades 2012 av Fredrik Jonsson och företaget säljer laddkablar och laddboxar i över 26 länder. Företaget säljer kablar direkt till bilägare, samarbetar med biltillverkare och importörer om tillbehör och extrakablar samt hjälper fastighetsägare med en helhetslösning för laddning av elbilar.

Biltillverkarna är intresserade av snabbladdning för att lösa räckviddsfrågan men det finns också ett stort intresse för laddning hemma eller på jobbet. Och här kommer Charge Amps in som viktig partner.

– Snabbladdning är en sak men hemmaladdningen kommer att vara mycket viktig för de laddbara bilarna. Vi kan vara en viktig partner till både biltillverkarna och fastighetsägarna, säger Charlotte Eisner.

Den 10 maj ska Årets Superstartup 2016 utses.

Dags att byta till elbil? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar