De bilarna kör Koenigseggs anställda

Den svenska superbilstillverkaren är ofta med i diskussionen om moderna och snabba fordon.

Men när de bjöd in till en familjedag för sina anställda tog alla med sig sina bilar för att visa upp dem i en liten bilutställning.

På sin Facebooksida har de delat med sig av bilder på de olika – och oftast äldre – bilmodellerna.

”Vi hade nyligen en familjedag för våra anställda som tog med sig sina nära och kära för att se fabriken. Som en del av detta hade vi en liten bilutställning utanför byggnaden”, skriver de.

Det råder inget tvivel om att vi har att göra med ett gäng riktiga entusiaster. Bland bilarna finns Mazda MX-5, BMW M3 och Nissan 200SX, och såklart några Koenigsegg. Men där finns även några mer udda fåglar, exempelvis Renault Laguna Coupe och Tesla Roadster.

 LÄS MER: Miljardären vill återuppväcka Land Rover Defender

Ska slå världsrekordet

Koenigsegg är just nu i ropet med sin One:1, som inom en snar framtid ska göra ett försök att slå världsrekordet på Nürburgrings nordslinga, en bana som räknas som den tuffaste i världen.

De är dock tydliga med att det kommer att ta tid innan man är redo att slå rekordet. Det handlar inte bara om de minuter de tar att köra ett varv det handlar om mycket träning och om långa förberedelser.

– Vi var redo att köra förra året, men nu startar vi från början igen och det tar månader av planering och förberedelser, säger de i ett uttalande.

Oklar bilförare

Vem som ska köra bilen under Koenigseggs utmaningar på Nordslingan är ännu inte kommunicerat. Den ordinarie fabriksföraren Robert Serwanski kommer enligt Koenigsegg att vara med under förberedelserna och kommer att spendera mycket tid i bilen på banan under arbetet med inställningarna. Han kommer dock sannolikt inte att sitta bakom ratten under rekordförsöket.

 Sugen på en fräckare bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar