Chris Evans lämnar Top Gear

Succéprogrammet Top Gear har varit i gungning länge.

Förra året avskedades den kontroversielle programledaren Jeremy Clarkson efter att ha misshandlat en producent.

I år gjorde de en omstart med Matt Le Blanc och Chris Evans som huvudprogramledare tillsammans med ytterligare fyra programledare.

Men även den här säsongen har omgärdats av rykten gällande programledarna. Enligt The Sun hotade den förre Vänner-stjärnan att lämna om inte Chris Evans gjorde det.

Tidigare i morse bekräftade polisen att Chris Evans är under utredning gällande sexuella övergrepp som ska ha skett på 90-talet, skriver The Telegraph. Han misstänks för att ha tagit på en kollegas bröst.

Enligt tidningen ska anmälan ha kommit in 23 maj, sex dagar för säsongspremiären av Top Gear.

Lämnar nu programmet

I eftermiddag bekräftade Evans att han lämnar programmet.

”Jag lämnar Top Gear. Jag gjorde mitt bästa men ibland räcker inte det. Teamet är mer än fantastiska, jag önskar de alla lycka till”, skriver han på sin Twitter.

Enligt Sky News har han också lämnat ett uttalande:

– Jag känner att kliva åt sidan är det bästa jag kan göra, säger han.

– Jag förblir ett stort fan av programmet, och kommer alltid vara det. Jag kommer att fortsätta fokusera på mitt radioprogram och de allierade händelserna som det omfattar.

 TV: Sabine Schmitz skrämmer vår reporter med skräcktur på banan

Låga tittarsiffror

Det är fortfarande oklart om eventuell efterträdare och framtiden för Matt Le Blanc och de andra programledarna.

Säsongens sista program sändes i söndags i Storbritannien – och sänds i kväll i Sverige – med den blygsamma tittarsiffran 1,9 miljoner, vilket är den sämsta för säsongen.

Inför säsongen sa Chris Evans till The Guardian att han skulle bli besviken om programmet hade färre än fem miljoner tittare.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar