Chef på trafikverket varnade för polisen

Poliser från hela landet har många gånger gått ut och bett allmänheten att sluta varna varandra för trafikkontroller och mobila fartkameror.

”I våra trafikkontroller kontrollerar vi bland annat körkort, hastighet och nykterhet. I trafikkontroller kan även efterlysta personer fångas in. Narkotika och vapen kan anträffas. När du varnar mötande trafikanter för vår kontroll genom att blinka med helljuset kan du lika gärna varna exempelvis en rattfyllerist, en person som är efterlyst eller en person som innehar vapen” skriver till exempel polisen i Västmanland på sin Facebooksida.

Nu avslöjar DT att en avdelningschef på Trafikverket, alltså en av de viktigaste aktörerna i arbetet för säkrare trafikmiljö, varit medlem på en grupp på Facebook där medlemmarna varnar varandra för trafikkontroller. Avdelningschefen har enligt DT också själv vid ett flertal tillfällen varnat för både mobila fartkameror och för poliskontroller.

Polisens värsta: Här är 10 sämsta ursäkterna de har hört

”Allra värsta kriminella är medlemmar i gruppen”

– Herregud, jag har inte tänkt så långt, säger avdelningschefen till DT.se.

Trafikpolisen i Dalarna har koll på den aktuella Facebookgruppen. Och gillar den inte.

– Jag har kollat igenom den här gruppen på Facebook – alla de värsta kriminella som finns i länet är medlemmar i den, säger Johan Alm, gruppchef för trafikpolisen i Dalarna till DT.se.

Avdelningschefen på Trafikverkets verkar dock inte ha några konsekvenser att vänta från sin arbetsgivare.

– Vi lägger oss inte i vad personer gör privat på sociala medier. Yttrandefriheten är stark och det är meddelarfrihet som gäller, säger Lena Karlsson på Trafikverkets presstjänst till DT.se.

Funderar på att sälja bilen? Se vad du kan få för den här

Lämna ett svar