Biltest: Vi kör 5 suvar som kan bli succé i år

Först hette det stadsjeep – men det begreppet smutsades ner och biltillverkarna programmerade om bilköparna och skapade begreppet suv – sports utility vehicle – bilen som kan allt.

Många lockas av den höga markfrigången eller bara av att man sitter lite högre, och till synes lite säkrare. Vilket som så säljer suv:arna väldigt bra på en växande bilmarknad. Inom ett par år räknar tillverkarna med att segmentet premiumsuv – där bland annat Volvo vill vara med – ska fördubblas.

En av vårens allra hetaste nya suv:ar är Volkswagens lilla fina Tiguan. Vi har självklart testkört bilen och här är vår rapport:

BILTEST: Helt nya generationen VW Tiguan – så bra är den

 

Om du tycker att Tiguan är lite för liten, lite för anonym och inte så kaxig så är Jaguars nya F-Pace något för dig. Här snackar vi attityd och framför allt snackar vi om en sportbil som kan kliva över stock och sten.

BILTEST: Jaguar F-Pace – vi kör sportiga suven

 

Och när vi ändå snackar stort och vräkigt kan vi lika gärna tipsa om Mercedes nya suv-lok: GLS. Här är det komfort framför sportighet – men vilken komfort sen.

BILTEST: Blir inte skönare än i Mercedes GLS

 

Fast alla vill förstås inte ha sort, alla vill inte köra sportigt och det finns de bilköpare – har vi hört – som inte bryr sig så mycket om vad som står på baklucken. För dem som är lite mer sansade så kan det här vara ett bra suv-val i vår:

BILTEST: Suzuki Vitara S – en stor liten suv

 

Till sist kan vi också tipsa om en annan vettig suv med en bra prislapp – coola Kia Sportage. Svenska bilköpare bara älskar den här bilen som också säljer som smör ute i bilhallarna:

BILTEST: Kia Sportage – suven svenskarna älskar

Lämna ett svar