BILDER: Hyundai visar upp helt nya i30

Det råder stenhård konkurrens i Golf-klassen. Och när hyundai rullar ut med nya i30 tänker man inte hamna på efterkälken.

Den nya bilen har blivit rymligare än sin föregångare och nu har bilen bättre lastutrymme än Golf med 395 liters bagage. Fäller man sätena får man plats med drygt 1 300 liter.

Inredningen har blivit betydligt trevligare än tidigare, och ett tillval är den nya 8-tumsskärmen som integrerar media, navigation och uppkoppling. Väljer man den stora displayen ingår 7 år gratis TomTom Live-tjänster. Systemet är kompatibelt med Apple CarPlay och Android Auto. Hyundai har också byggt in trådlös laddning för mobiltelefoner. En skärm på 5 tum är standardutrustning. …

Exempel på andra tillval är panoramaglastak, backkamera och en större ljudanläggning.

Avancerad säkerhet och teknik

Bilarna i segmentet får allt mer avancerad utrustning som börjar bli självklart i klassen. Nya Hyundai i30 blir faktiskt tillverkarens mest avancerade bil hittills när det gäller säkerhetsutrustning.

Säkerhetspaketet inkluderar bland annat autobroms med kollisionsvarning, adaptiv farthållare, döda vinkel-varnare och filhållningsassistent. En nyhet är ”Driver Attention Alert”, som mäter en mängd parametrar som styrvinkel, placering på vägen och körtid. Tappar föraren fokus varnar systemet.

Motoralternativ upp till 140 hk

Motoralternativen utgörs av tre bensinmotorer och tre dieselmotorer. En helt ny bensinare introduceras: En turbo på 1,4 liter och 140 hästkrafter. De andra alternativen är en trecylindrig enlioters motor på 120 hk, och en 1,4-liters fyrcylindrig på 100 hk. Dieselalternativen har en 1,6-liters motor som grund, med tre olika effektuttag; 95, 110 och 136 hästkrafter.

Sexväxlad manuell låda är standard, och en sjuväxlad automatisk dubbelkopplingslåda är tillval. Nya Hyundai i30 har världspremiär på bilsalongen i Paris i slutet av månaden. Än finns inga prisuppgifter. Dagens i30, som snart utgår – kostar från 169 900 kronor.

Byta till Huyndai? Se vad du kan få för din nuvarande bil här

Lämna ett svar