10 usla bilannonser – så blir inte bilen såld

Bilden är a och o när det gäller att sälja en bil. Men dessa personer har missat det mesta i bilfotograferingens konst. Här visas deras misstag.

Dessa fotografer har alltså gjort klassiska misstag. Dettas på grund av lättja, slarv, okunnighet eller dålig utrustning. Ifall du känner att du inte är riktigt bekväm med kameran är det bättre att ta hjälp av någon som kan det här med bilder. Det bästa är att skippa mobilen och ta bilderna med ett riktig systemkamera. Tänk också på den omgivande miljön. En trist parkeringsplats lockar kanske inte så där jättemycket till köp. Däremot en behaglig och spännande plats.

Se till att bilen är ren och fräsch

Andra viktiga saker att tänka på när du ska sälja din bil är:

TVÄTTEN

Gör bilen ordentligt ren. Det är viktigt att den ser så fräsch ut som möjligt, inte minst när det gäller fälgarna. Se till att putsa upp dem till fint lyster. Till däcken och de mörka plastytorna finns det flera specialmedel att tillgå.Om du tänker ta bilder på interiören ska den naturligtvis vara urstädat och ren.

ANNONSEN

Bilden är naturligtvis mycket viktig. Men även texten betyder en hel del. Försök skriva personligt i början innan du går in på bilens fakta. Det gäller att få köparen att fatta förtroende för dig.

Beskriv bilens olika fördelar – kanske är den bensinsnål och rolig att köra. Skriv också om det som ingår extra i köpet: kanske vinterdäck, dragkrok med mera. Punkta också upp säkerhetsutrustning om sådant finns.

FLER TIPS: Så säljer du bilen SNABBT på Blocket

 

Sugen på att sälja din bil? Se vad du får för din begagnade här!

Lämna ett svar