VW: Vi kommer inte att sälja något

Volkswagen drabbas hårt ekonomiskt efter dieselskandalen. Man har redovisat en rörelseförlust på 3,5 miljarder euro, vilket motsvarar nära 33 miljarder kronor, för årets tredje kvartal. Det var den första förlusten på över 15 år och under samma period förra året gjorde VW-koncernen en vinst på cirka 3,2 miljarder euro.

Bolagets ledning har tidigare avslöjat att man sätter av 6,5 miljarder euro, alltså drygt 60 miljarder konor, för att betala kunna hantera böter och övriga kostnader kopplade till skandalen.

För att klara detta har ett flertal rykten hävdat att Volkswagengruppen planerar att sälja en del av sina tillgångar. Bland annat har varumärket Bugatti uppgetts vara i farozonen. Även lastbilstillverkaren Scania har nämnts som ett tänkbart objekt som skulle kunna läggas ut för försäljning.

LÄS MER: VW har gjort ”Smärtsamma upptäckter” i 1500 telefoner och 400 datorer som tagits i beslag

”Finns inga som helst planer”

Enligt vd Matthias Müller ligger det dock inget i detta. Volkswagen kommer att klara sig utan att behöva sälja något alls.

– Vi är det företag vi är i dag tack vare våra olika varumärken. Det finns inga som helst planer på att sälja något. Vi är övertygade om att vi är så starka att vi inte ens behöver fundera på det, säger han.

Enligt Matthias Müller har Volkswagen ännu inte sett någon minskning av bilförsäljningen som kan kopplas till skandalen.

– När vi tittar på inkommande ordrar för de första elva månaderna i år är det 3,5 procent upp mot samma förra året, säger han.

Lämna ett svar