Volvo-tjänsten ligger nere – stor ilska

Kylan tar ett hårdare tag om Sverige för varje dag som går. För landets bilister innebär det stora problem. Och utöver byte av vinterdäck och skrapande av frostiga rutor uppstår helt andra problem för mängder av bilister.

Med tjänsten Volvo on call kan Volvo-användare styra sina bilar via en app i telefonen. Bland annat kan man styra instrumentpanelen och reglera värmen i bilen. Nu ligger tjänsten nere.

”Vet inte vilken gång i ordningen er förbannade app (och webbtjänst) Volvo on Call ligger nere, med resultatet att man inte kan starta motorvärmaren. Har även suttit 20 minuter inne i en svinkall bil för att försöka hitta var in i helvete i menysystemet som man kommer åt parkeringsvärmaren, skriver en Volvo-användare på företagets Facebook-sida.

En annan skriver:

”Vad är poängen med VOC med värmare om det aldrig fungerar så fort det är minusgrader?”

LÄS MER: Här avslöjas nya Volvo V90

”Jobbas med av ett stort team”

Bjarne Darwall, presschef för Volvo Cars Sverige, säger att tjänsten legat nere sen måndagsmorgonen och att ett stort team av personer kämpar för att lösa det.

– Vi förväntar oss att felet åtgärdas under dagen. Det verkar vara en databas som orsakat problemet, men vi får se när all information finns tillgänglig, säger han och fortsätter.

– Det här är något det jobbas med av ett stort team, bedömningen är att det kommer åtgärdas under dagen.

Under tiden hänvisas kunderna till den vanliga kundtjänsten.

Lämna ett svar