Fyra av tio föredrar bilen framför familjen

Många upplever att de är beroende av sina bilar. Och vissa verkar ta det här med bilen på lite större allvar än andra. Enligt en undersökning som gjorts på uppdrag av försäkringsbolaget Direct Line Car Insurance, där drygt 2 000 bilister i Storbritannien fick svara på frågor, hävdar många – en av fyra – att de känner sig oroliga när de av en eller annan anledning inte har tillgång till sitt fordon.

Nästan fyra av tio hävdar att de skulle känna sig bekvämare med att låta bli att träffa sin familj än är vara utan bilen. Nära hälften av de tillfrågade skulle vara mer tillfreds med att be rövas sina sociala liv än sina fordon.

LÄS MER: Så många svenska småbarnsföräldrar flyr familjelivet – i sin bil

Föredrar att svälta än att vara utan bilen

Enligt undersökningen finns det till och med några personer i undersökningen som uppger att de hellre än hungriga än utan bil, skriver Daily Mail.

Enligt undersökningen skulle det också bli dyrt att vara utan bilen för många av de tillfrågade.

Var tredje person skulle förlora intäkter på i snitt 1 000 kronor per vecka. Undersökningen visar också att många, framför allt i London, skulle göra av med stora summor på andra typer av transporter som till exempel taxi om de inte hade sina bilar, skriver Daily Mail.

Lämna ett svar