Top Gear-stjärnorna ratar drömkontraktet

Ryktena om Top Gears framtid har duggat tätt allt sedan Jeremy Clarkson fick sparken från BBC efter att ha attackerat en producent under en inspelning.

De senaste uppgifterna gör gällande att May och Hammond, som har erbjudits en fantasilön från BBC för att fortsätta som programledare utan Clarkson, har tackat nej till det saftiga erbjudandet.

”De är ett team”

En icke namngiven källa med insyn har berättat för The Mirror att trion Clarkson, May och Hammond är mycket nära att skriva på ett avtal med Netflix – och att det inte finns en summa i välden som skulle få dem att komma tillbaka till BBC.

– De har alltid sagt att de är ett team, och det har inte ändrats, säger källan till The Mirror.

Den före detta Top Gear-trion sägs vara entusiastiska över möjligheterna att helt fritt få producera programmet, och att själva distribuera det genom Netflix – vilket betyder stora inkomster.

– De kommer att tjäna mycket, mycket mer än vad de skulle göra hos BBC, säger källan till The Mirror.

LÄS MER: BBC erbjuder May och Hammond drömkontrakt

Sista avsnitten ska sändas snart

Om uppgifterna stämmer befinner sig BBC i ett besvärligt läge. Kanalen planerar att fortsätta med programserien – och ska samtidigt konkurrera med trion som för alltid kommer att vara ”riktiga” Top Gear för miljoner fans världen över.

May och Hammond återvände till BBC-studion tidigare i veckan för att spela in material till de två sista Top Gear-avsnitten som ännu inte sänts.

De sista episoderna kommer att sändas de närmaste veckorna.

Lämna ett svar