Land Rover har öppnat äventyrspark

Land Rover har en spännande historia med modeller som levt under årtionden.

Nu erbjuder tillverkaren intresserade att komma till sin anläggning i West Midlands, inte så långt från Birmingham i England, för att på plats få uppleva bilarna.

Legendariska offroad-modeller

Här får man, mot en ordentlig avgift så klart, bland annat provköra den legendariska Land Rover Series I från 1948. Besökarna kan också lägga vantarna på en Series II eller Series III för att sen jämföra med en modernare Defender. Bilarna kan köras både på väg och på Land Rovers Offroadbana.

De lite lyxigare Range Rover-bilarna finns också representerade här och kunder som föredrar de bilarna har ett brett utbud att provköra. Här kan man till exempel köra tidigare generationer av Range Rover både på vägar och offroad för att sen jämföra med den senaste versionen av bilen.

BILTEST: Vi kör helt nya Land Rover Discovery Sport

Klassiska Jaguar-modeller

Om man inte är så förtjust i offroadkörning kan man i stället välja att hålla sig på vägarna och provköra olika modeller från Jaguar. Här finns bilar som XK150, Mark II saloon och E-type. Vill man finns också möjlighet att känna på den moderna motsvarigheten F-Type. Vill man lyxa till det ordentligt kan man åka med en professionell förare i en D eller D-Type. Le Mans Experience kallas det paketet och kostar motsvarande 9 600 kronor.

Foto: Land Rover

 

  

Lämna ett svar