Seat Ibiza Cupra – här är den nya busbilen

Lilla Seat Ibiza är en hetlevrad liten bil som är rolig att köra. Nu kommer snart prestandaversionen Cupra – och Seat har släppt en hel del information om bilen.

Motorn i Ibiza Cupra är en fyrcylindrig bensinmotor på 1,8 liter.Den ska enligt Seat ge 192 hästkrafter och ett vridmoment på 320 Nm, vilket är hela 70 Nm mer än i den tidigare generationen av bilen.

Kraften i motorn räcker för att bilen ska klara 0 till 100 km/h på 6,7 sekunder och nå en toppfart på 235 km/h.

LÄS MER: Världens snabbaste kombi är en Seat!

Sportläge och diffspärr är standard

Ibiza Cupra standardutrustas med 17-tums lättmetallfälgar och ett sportchassi. Cupra Drive Profile ingår också i standardutrustningen, vilket innebär att stötdämpare och styrning kan ställas i lägena komfort eller sport.

XDS elektronisk diffspärr minskar tendenser till understyrning och förbättrar kurvtagningsförmågan, speciellt under snabb körning. XDS har vi tidigare hittat på andra bilar inom Volkswagenkoncernen.

Går att beställa snart

Till Ibiza Cupra finns bi-xenonstrålkastarna och LED-bakljus. Flera detaljer både på insidan och utsidan har omarbetats för att ge en sportigare look och bättre kvalitetskänsla.

Bland annat hittar vi här en ny multifunktionsratt.

Seat Ibiza Cupra kommer att finnas för beställning från mitten av september, Seat räknar med att de första bilarna kommer att levereras runt årsskiftet.

Med tanke på prestandan blir prislappen klart vettig – från 199 900 kronor kostar Cupran.

Lämna ett svar