Renault Talisman – ser ut som en succé

Franska Renault hade under många år framgångar med sin modell Laguna. Men av någon anledning fick den tyna bort lite och tillverkaren valde att lägga allt sitt krut på modeller som Renault Megane och Renault Clio. Nu ska Renault dock göra ett nytt försök i den lite större mellanklassen och Laguna har dumpats som modellnamn till förmån för Talisman.

Det mesta av tekniken under skalet och en hel del av designen känner vi igen från nya Renault Espace. Renault väljer att förse Talisman med fyrhjulsstyrning från stora Espace, vilket ska bidra till att ge modellen bättre köregenskaper. Vi får se när vi provkör bilen framöver.

VIDEO: Vi rapporterar från bilsalongens första dag – här är viktigaste nyheterna

Fullmatad med finesser

Talisman är en rätt stor bil, den mäter 4,86 meter på längden och 1,87 meter på bredden innanför backspeglarna. Modellen är fullmatad med finesser, som till exempel att ett svep med foten under bakre stötfångaren räcker för att öppna bagageluckan.

Renault Talisman Sport Tourer, alltså kombiversionen av Talisman, har samma mått som sedanen. Den slukar dock betydligt mer last: 572 liter upp till insynsskyddet, uppger Renault. Och fälls det rymliga baksätet ska man kunna klämma in 1 700 liter i bilen.

Totalt finns fyra olika utrustningsnivåer och fem motorer att välja emellan, både för sedanen och kombin. Det handlar om två olika bensinmotorer på 150 och 200 hästar. De kommer tillsammans med en dubbelkopplingslåda. Tre dieslar på 110, 130 och 160 hästar kommer också tillgängliga. De två mindre ska gå att köpa med både manuell eller automatlåda. Väljer man den största diesel är det bara automat som gäller.

Renault Talisman kommer att börja säljas under första halvåret 2016.

Lämna ett svar