Opel Astra kan bli ny kombifavorit i Sverige

För Opel är nya Astra en mycket viktig bil. Och det skvallrar inte minst den utdragna lanseringen om. Opel vill att alla ska ha hört talas om nya Astra när det går till försäljning.

I Sverige är kombikupén möjlig att beställa över internet men inom ett par veckor ska bilen finnas hos återförsäljare. I Frankfurt visade Opel både kupén och den helt nya kombin.

Jag körde en väldigt tidig version av Astra redan i våras och skrev då att jag hoppades att bilen skulle bli så snygg som den verkade under maskeringen. Opel har inte gjort mig besviken.

LISTA: Blockets 10-i topp – modellerna svenskarna söker mest på

Strålkastare för glesbygden

Till det läckra utseendet har Opel lagt en hel del tekniska finesser – som bland annat det nya ljussystemet Intellilux som ger en helt ny typ av helljus. Vi fick testa ljuset med partiell avbländning på testkörningen i Tyskland och det här här är verkligen något för den svenska glesbygden, och för alla som irriterat kört med halvljus på motorväg.

Det nya helljuset är tillval på nya Astra men finns med om du väljer den högsta utrustningsnivån.

Opel har också satsat på internetuppkoppling och finesser som automatisk parkering, massage i stolarna och värme i baksätet.

LÄS MER: Vi provkör nya Opel Astra

Stort bagage lockar svenskarna

Jag tror ändå att det stora bagageutrymmet i kombin kommer vara det som får svenska bilköpare att falla för Astra.

Prislistan för kombiversionen är ännu inte klar men kupén har ett instegspris på 159 900 kronor, då med en trecylindrig motor på 105 hästkrafter. Värstingmodellen kostar närmare 90 000 kronor till.

Priset gör nya Astra till en tuff utmanare för två tidigare vinnare av Årets Bil, Peugeot 308 och VW Golf. Astra har också, enligt mig, goda chanser att blanda sig i fighten om titeln Årets Bil 2016. Så bra är bilen.

Vi gör den första grundliga testkörningen av nya Opel Astra i samband med Årets Bil-testveckan i danska Tannishus i början på oktober.

Lämna ett svar