Ökad försäljning för Volvo tack vare XC90

Volvo har vind i seglen på de västerländska marknaderna. Under juli månad ökade försäljningen i med 10,5 procent i Europa jämfört med förra året, och i USA steg den med hela 14,7 procent.

– Framgångarna med nya XC90 börjar synas på försäljningssiffrorna, men jag är också glad att se att den globala efterfrågan på vår 60-serie fortsätter att växa, säger Alain Visser, försäljningschef på Volvo Cars i pressmeddelandet.

Trögare i Kina

Mer än 52 000 exemplar av XC90 har beställts, enligt de senaste siffrorna från Volvo. Samtidigt fortsätter sjuåringen XC60 sitt segertåg i Europa.

Sverige och Tyskland uppges vara de marknaderna som drivit upp försäljningen mest, men på tillverkarens viktigaste marknad i Kina går det inte lika bra. Där tappar man 15,3 procent jämfört med fjolårets julimånad. En av anledningarna till nedgången är den minskade efterfrågan på lyxbilar i landet.

Totalt har Volvo sålt 38 128 bilar under juli månad. Trots den tröga försäljningen i Kina är det 4,6 procent bättre än under samma period förra året.

Lämna ett svar