Han rider på vågorna med sin – motorcykel

Om man åker tillräckligt snabbt med så är det inte säkert att en motorcykel sjunker på vatten. I alla fall inte med lite lätta modifikationer. Men att köra rakt ut i några av världens farligaste surfvatten med ett landfordon är en annan femma.

Det är precis vad den australiske freestyle-åkaren Robbie Maddison, 34, gjort i sitt senaste stunt.

Vågor på upp till sju meter

På filmen kan man se hur Maddison flyger fram genom de tropiska miljöerna på Tahiti i Franska Polynesien. När han når havet stannar han inte. I stället fortsätter han ut mot de upp till sju meter höga vågorna på sin crossmotorcykel – som utrustats med en skida på underredet och ett bakdäck som ska skopa undan vatten bättre.

– Jag har surfat hela mitt liv. Om jag inte skulle vara en professionell motorcykelåkare, så skulle jag vara en professionell surfare. Jag vann tävlingar i båda sporterna när jag var ung. Den här drömmen handlar om att kombinera två av mitt livs största passioner för att göra något som aldrig har testats, säger han till Rolling Stone.

Sjönk flera gånger

Maddison sjönk flera gånger innan han lyckats göra motorcykeln tillräckligt flytkraftig. När designen var färdig skrev han till Jeff Taylor, vd för klädmärket DC Shoes, som skrev en check för att han skulle kunna förverkliga projektet.

Men en högre budget räckte inte för att göra filminspelningen säker. Vid ett tillfälle höll en jättevåg på att kosta Maddison livet.

– Jag slängdes runt och motorcykeln landade på min rygg så att jag tappade luften. Det var det mest våldsamma åket jag gjort, och jag rullade runt under ytan med full mundering. Under de kommande fyra-fem minuterna hade bara chans att få huvudet över vattnet vid två blixtsnabba ögonblick för att hämta andan, säger han till Rolling Stone.

Lyckligtvis gick allt i slutändan som planerat, och Maddison kan nu titulera sig Tahitis första motorcykelsurfare.

Lämna ett svar