Nya Talisman kan ge Renault tur i Sverige

Ni kanske minns hur en gång Renault Laguna kapade åt sig marknadsandelar i Sverige. Laguna var först med fem stjärnor i EuroNCAP och tack vare att Renault såldes i Volvohallarna exponerades bilen för en stor publik. Laguna blev snabbt en av de allra mest populära kombibilarna.

Tynade bort

Men på senare år har Laguna tynat bort hos Renault som satsat mer på sina mindre modeller Megane och Clio. Nu ska Renault göra ett nytt försök i den lite större mellanklassen och Laguna har dumpats som modellnamn till förmån för Talisman.

Vi har redan sett Talisman i sedanutförande och nu visas de första bilderna på Talisman Sport Tourer, alltså kombiversionen. Renault väljer också att släppa lite fakta om bilen som ska få sin premiär på bilsalongen i Frankfurt.

Mycket av tekniken och designen känner vi igen från nya Renault Espace. Renault väljer att förse Talisman med fyrhjulsstyrning vilket ska ge extra bra köregenskaper.

Stor bil med många finesser

Måtten på Talisman blir 4,86 meter på längden – det är en stor bil alltså – och 1,87 meter på bredden. Det finns också en rad användbara finesser, som till exempel att ett svep med foten under bakre stötfångaren räcker för att öppna bagageluckan.

Totalt finns fyra olika utrustningsnivåer och drivlinorna att välja emellan är två dieselmotorer och lika många bensinmotorer. Båda bensinarna säljs med automatlåda medan det finns manuella alternativ till dieselmotorerna.

Lämna ett svar