Nya Kia Optima kombi – här är första bilderna

Vi har redan provkört Kia Optima i sedanversion, det kan du läsa om HÄR. Och den nya bilen är inte speciellt långt borta, den svenska försäljningsstarten är planerat att börja i mars nästa år.

I slutet av 2016 kommer vi också att få se en kombiversion av optima och det är den som nu fångats på bild.

Nya Optima är längre, högre och bredare än den utgående generationen av modellen. Det betyder här att kupén blir rymligare med ett baksäte i samma klass som gigantiska Skoda Superb.

Autobroms i Optima

Den nya generationen av Optima kommer också med betydligt mer säkerhetsutrustning än den utgående. Förutom att den passiva säkerheten blivit bättre tack vare sju krockkuddar har den aktiva säkerheten utvecklats ordentligt.

Optima är nu utrustad med ett autobromssystem som med hjälp av två olika radarsystem, en kortdistansradar som hjälper föraren att undvika och mildra effekterna av kollisioner upp till 50 km/h och en långdistansradar som ska hjälpa Optima att reagera på hinder mellan 30-80 km/h. Systemet har också en fotgängardetektering som ska klara att upptäcka fotgängare i hastigheter upp till 60 km/h.

Laddhybrid på gång

Nya Kia Optima kommer att erbjudas med en 1,7 liters CRDi, en dieselmotor på 141 hk och 340 Nm som samverkar med en sjuväxlad automatlåda. Säkert en trevlig drivlina, men det är dock den laddhybrid som kommer lite senare som är mest spännande.

Och när laddhybriden kommer i kombiutförande blir Kia Optima en riktigt intressant utmanare på tjänstebilsmarknaden. Kanske kan den till och med komma att ge Volkswagen Passat GTE en riktig match om tjänstebilskunderna?

 

BILTEST: Nya Kia Optima – känns som en tysk

Lämna ett svar