Nu ska Tesla stoppa vansinniga bilägarna

Dumdristiga Tesla-ägare fyller just nu Youtube med filmer där de visar hur fantastisk den nya autopiloten är.

Autopiloten är dock långt ifrån 100-procentig och redan vid lanseringen rådde Tesla ägarna att inte släppa ratten.

Informationen verkar inte ha nått alla – en del demonstrerar en livsfarlig övertro på det självkörande systemet. I klippet ovanför sitter en ägare i baksätet, medan bilen rullar på motorvägen. I en annan film som nyligen publicerats på Youtube får vi se hur autopiloten får fnatt och girar över på fel sida av vägen – föraren hade inte händerna på ratten och hade ren tur att han inte fick möte just då.

BILTEST: Vi kör Teslas vansinniga värsting P85D

Tesla ska ”minimera risken för galna saker”

Nu vill teslas grundare Elon Musk stoppa vansinnet. Systemet ska uppdateras med begränsningar som ska ”minimera risken för att folk gör galna saker”. I klarspråk betyder det att Tesla är oroliga för att den farliga övertron på systemet ska leda till allvarliga olyckor och dödsfall.

Precis hur de nya säkerhetsuppdateringarna kommer att se ut har Tesla inte berättat ännu. Men troligen kommer bilarna kräva att förarna inte släpper ratten för länge under körning. Volvo har kommunicerat att de tänker ta det juridiska ansvaret när väl deras självkörande bilar lanseras, också Tesla har kommunicerat att de är på väg i den riktningen, men först måste autopiloten bli säkrare.

LÄS MER: Vägsalt – så tvättar du bort rostfällan i vinter

Lämna ett svar