Nevs får två nya kinesiska delägare

De kinesiska delägarna, Tianjin Binhai Hi-tech industrial Development Area (THT) och Beijing State Research Information Technology Co, Ltd. (SRIT), är strategiskt valda av Nevs.

Det är i staden Tianjins utvecklingsområde THT som Nevs, tillsammans med stadenTianjin, ska bygga en helt ny fabrik som står klar om två år.

Det ska ge Nevs ett starkt fotfäste på den växande elbilsmarknaden i regionen och hela Kina, samt ge Nevs tillgång till den existerande leverantörsbasen i Tianjin, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Tianjing intressant

Den andra nya delägaren, forskningscentret SRIT, arbetar med mjukvara och blir enligt Nevs kommunikationschef Mikael Östlund, viktigt för produktionen av de nya bilarna. Han menar att Tianjing är ett intressant område för ett elbilsföretag.

– Det är en av Kinas största kuststäder och ligger nära Peking. Man har ett uttalat stöd från staten och har ett nära samarbete med Peking. Peking växer ju så det knakar och man satsar på miljön”, säger Mikael Östlund till TT.

 

Nya lagen: Elbilar måste ha varningsljud

 

Avslutad affär

Nevs har en skakig tid bakom sig. För ett år sedan stoppades produktionen på grund av ekonomiska problem, och företaget har varit i rekonstruktion sedan i augusti, en rekonstruktion som upphörde i april i år.

Bolaget har sedan produktionen stoppades varit i förhandlingar med eventuella nya delägare, och tycks nu att ha lyckats.

Det handlar om klara avtal. Det innebär att pengar har kommit. Det är en avslutad affär, säger vd Mattias Bergman till TT.

 

Benjamin Thorén

Lämna ett svar