Mercedes GLE – här är den nya bilmodellen

För första gången kan man nu köpa en Mersa-suv som plug-in-hybrid. Och av allt att döma blir det ingen tråkig historia. Hybridpaketet bjuder på sammanlagt 442 hästkrafter och ska samtidigt vara riktigt snål vid pumpen. Förbrukningen ska enligt Mercedes landa på 3,3 liter bensin per tio mils blandad körning.

Hjärtat i bilen utgörs av en V6-motor på 333 hästkrafter som är parad med en elmotor som ger ytterligare 116 hästkrafter. Vridmomentet går inte av för hackor; sammanlagt 650 Nm.

130 km/h på el

Intressant är också att bilen går att köra på enbart eldrift i upp till 130 kilometer i timmen, däremot har Mercedes inte avslöjat räckvidden ännu.

Naturligtvis finns det flera helfossila motoralternativ. Två dieslar på 204 och 258 hästkrafter utgör förutom hybridmodellen de bränslesnålaste alternativen. Suven kan också levereras med riktigt potenta bensinmotorer – från V6:an med 333 hästkrafter till den dubbelturbomatade V8-motorn på 435 hästkrafter. Om inte det känns tillräckligt finns två AMG-versioner att tillgå, från 557 till 585 hästkrafter.

Lämna ett svar