Ljög – för att polisen skulle hitta stulen bil

En kvinna parkerade sin bil på en parkeringsplats i västra Baltimore, USA. Hon lät motorn stå på tomgång och lämnade sin tvåårige son i bilen. När hon en kort stund senare återkom såg hon en man hoppa in i bilen och köra i väg med den.

Så beskrev kvinnan händelseförloppet när hon pratade med polisen.

Polisen drog i gång en stor sökinsats för att hitta den försvunna pojken. Efter drygt två timmar stod det dock klart att kvinnan hade ljugit för polisen. Hennes son hade hela tiden befunnit sig i säkerhet på sitt daghem, skriver Washington Post.

BILTEST: Audi Q7 laddhybrid – inte lika imponerande som XC90 T8

Skickade upp en helikopter i jakten

Anledningen till lögnen om den tvååriga pojken var att kvinnan ville försäkra sig om att polisen skulle anstränga sig ordentligt för att hitta hennes bil, en Mazda från 2008. Tilltaget imponerade dock inte på myndigheten som hade satt in alla resurser – bland annat en helikopter – i jakten.

– Det är inte så man får tillbaka en stulen bil. Det är ju bra att vi inte har en situation med ett barn i ett stulet fordon, men polisen kommer att kontakta sociala myndigheter så att de kan avgöra om barnet är tryggt i sin mors vård eller inte. Det är rätt olämpligt att utnyttja ett barn på det här sättet, säger polisens talesman T. J. Smith till Washington Post.

LÄS MER: Vinterdäck på nätet – tänk på det här

Lämna ett svar