Här slås Teslan ut av blixten – blir helknäpp

Sarah Day laddade sin Tesla Model S på en laddstation nära Columbus i Georgia. Vädret var dåligt och hon stannade kvar i sin bil för att söka skydd.

Plötsligt slog en blixt ner, av ljudet på videoklippet att döma inte alls långt ifrån laddplatsen.

– Jag hörde smällen och bara en sekund eller två efteråt dök ungefär nio felmeddelanden upp på instrumentpanelen. En del av dem var varningar om att laddningen var låg och att vissa funktioner skulle stängas av. Andra handlade om att bilen behövde service. Jag fick också ett meddelande om att bilen inte kunde laddas, säger Sarah Day till sajten teslarati.com.

LÄS MER: Här är den nya versionen av Tesla Model S

Fick bärgas från platsen

När ovädret lugnat ner sig klev Sarah Day ut ur sin bil och noterade att laddningsporten inte lyste.

– Jag försökte få ur laddkabeln – men det gick inte. Jag såg att de andra bilarna som laddade i närheten verkade fungera som de skulle. Jag han dock inte prata med dem eftersom de körde i väg, säger Sarah Day till teslarati.com.

Sarah Day ringde Tesla som skickade en bärgare som sedan försökte få liv i bilen på plats. Men utan framgång. Och eftersom detta inträffade under helgen hade verkstaden stängd och Sarah fick vänta på att den öppnade innan hon kunde få sin bil fixad.

Tesla erbjöd hotell

Hon är dock mycket nöjd med det bemötande hon fick av Tesla.

– Teslas kundservice var fantastiskt. De erbjöd mig en annan bil så att jag skulle kunna köra hem. De erbjöd mig också ett hotellrum för natten. Jag bestämde mig dock för att sova hos en vän och då skjutsade de dit mig i taxi, säger hon.

Exakt vilka skador bilen fick i åskvädret är ännu inte känt, enligt teslarati.com.

Lämna ett svar