Här är nya Opel Astra – se de första bilderna

Det blir ingen halvmesyr när Opel presenterar helt nya Astra. Den nya generationen bygger på en helt ny lättviktskonstruktion som bantar modellen mellan 120 och 200 kilo beroende på utförande – en riktigt imponerande bantningskur, som ger både lägre förbrukning och piggare köregenskaper.

BILTEST: Vi kör helt nya Astra

Flera nya motorer i Astra

Opel lanserar flera nya motorer tillsammans med Astra. Det snålaste bensinalternativet blir en trecylindrig turbo på 105 hästkrafter. En annan ny motor är en 1,4-liters turbo på 145 hästkrafter. Dieselmotorerna bygger olika varianter av 1,6 CDTI och startar på 110 hästkrafter. Opel har ännu inte avslöjat förbrukningssiffrorna för de olika motoralternativen.

Nya Astra har blivit mindre på utsidan. Den nya bilen är fem centimeter kortare, däremot har innerutrymmena ökat. Både ben- och huvudutrymme i baksätet är bättre än tidigare.

Teknik från lyxbilar

Opel blir först med att lansera avancerade led-strålkastare i segmentet. Tack vare en smart led-matris med indivuellt styrda celler kan man alltid ha helljuset på utan att blända mötande eller framförvarande trafik. Andra bekvämligheter som kommer att finnas i nya Astra är uppvärmt baksäte, massage och ventilation i framsätet, och möjlighet att justera bredden på sätet.

En hel rad säkerhetssystem kommer att finnas till bilen, bland annat kollisionsvarning med autobroms.

Hotspot i bilen

Nästa år lanseras Opel OnStar – en tjänst som automatiskt larmar vid en olycka. Med tjänsten är bilen uppkopplad mot 4G-nätet och blir en hotspot som gör det enklare att använda telefoner och surfplattor tillsammans med bilens infotainmentsystem.

Vi har redan provkört den nya modellen – här kan du läsa om våra intryck!

BILTEST: Vi kör helt nya Astra

Lämna ett svar